diumenge, 25 de gener del 2009

FECSA, EL VENT I EL FOC. QUIN CAP DE SETMANA!!!!


Aquest cap de setmana ha estat mogut. Molt mogut.

D'entrada ahir dissabte, el municipi va patir, com a tot el país els estralls del vent. Una ventada espectacular, amb cops que superaven de llarg els 150 km.

No recordo haver vist res igual en els últims vint anys.


Els efectes van ser visibles aviat. De matinada ens vam quedar sense llum. Des de les cinc del matí fins a dos quarts de nou del vespre a les fosques. I per acabar-ho d'adobar des de tres quarts de dotze de la nit (abans d'acabar el partit del Barça) fins a les onze del matí d'avui diumenge altra vegada sense corrent elèctric. Massa temps . FECSA no hauria de ser tant lenta en reprendre el subministrament. Ja sé que hi havia molt de vent i que no era fàcil reparar les avaries, però entenc que cal invertir més en la xarxa per evitar aquestes situacions.

Però ahir es va afegir als estralls del vent, ben visibles per cert a la Cooperativa Agrària o a moltes vinyes, un foc just al costat de la carretera que va fins a Bonastre.

Vaig arribar a l'incendi just al començament. I no en vaig marxar fins que ja estava controlat, al cap de sis hores. Amb el meu tinent d'alcalde, Paco Cohard, ens vam fer un fart d'anar cap aquí i cap allà pee dirigir junt amb el comandament dels bombers cap on calia portar els efectius. Patíem perquè el foc no arribés a Aqualeón. Precisament per això el director del parc, va ordenar tancar tots els animals.
I, crec, que vam fer plegats una bona feina perquè el foc no va arribar a entrar al nostre municipi. En total 56 hectàrees cremades totes dins el terme de Bonastre. Van intervenir en l'extinció 16 vehicles i una setentena de bombers, més ADF i voluntaris.

El centre de comandament el vam instal·lar al despatx de l'alcaldia d'Albinyana. Allí el delegat del govern, Xavier Sabaté, el delegat de medi ambient Josep Lluís Pau, els comandaments dels bombers i la regidora Marifé Merchán van ser els primers a acotar el perímetre cremat.

Després vam poder veure tots plegats els efectes del vent a l'esplanada de la Cooperativa Agrícola. Allí a peu dret vam comentar uns minuts amb la junta de l'entitat elq ue havia passat.

Avui al matí hem fet un recorregut pel municipi. Hem vist arbres arrencats,( garrofers, pins, alguna olivera i ametller, etc) contenidors trabucats, fanals mig penjats, pals de telèfon trencats,
senyals de trànsit al terra, cartells indicadors arrencats, entre d'altres efectes.


En fi, un dissabte i diumenge que no oblidarem,

divendres, 23 de gener del 2009

UN ALBINYANENC ACADÈMIC D'HONOR DEL CINEMA CATALÀ


Albinyana va ser present dilluns passat a la primera festa que va organitzar l’Academia del Cinema Català, el lliurament de premis Gaudi que va retrasmetre en directe TV3.

Entre els escollits com a acadèmics d’honor hi ha Angel Santacreu Canut, que fa uns anys ha fixat la seva residencia al nucli de la Papiola . Santacreu, ara jubilat, ha treballat molts anys en laboratoris de cinema fent la feina d’etalonatge, que és el procés de correcció de la intensitat del color de cada pla d’una pel·lícula per a donar continuïtat visual al conjunt o per aconseguir un efecte visual determinat.

En aquest primer any, Angel Santacreu comparteix aquest honor de l’Academia al costat del director Jaime Camino, que va rebre el primer premi Gaudí d’Honor, de l’impulsor de l’Escoa de Barcelona de Cinema Josep Maria Nunes, el director Manel Estebal i l’actriu Julieta Serrano. (a la foto es veuen tots aquests acadèmics)
La feina de Santacreu també va ser reconeguda a Madrid, l’any passat quan va rebre el reconeixement en la VIII semana del Cine Iberoamericà.

Cónec l'Àngel de fa uns quants anys. Hem comentat diferents aspectes del municipi, de la política, de la societat actual i del món del cinema -La seva gran passió- I del seu ofici: etalonador.

Cada vegada que ha rebut un guardó m'ho ha fet saber. Li agraeixo. I el felicito ben sincerament. A Albinyana com a tot arreu, el millor que tenim són els ciutadans. I un d'ells´, és l'Àngel.

dissabte, 17 de gener del 2009

EL SORTEIG DE LES CASES: UNA NIT CARREGADA D'EMOCIÓ


Ahir al vespre es va fer el sorteig de la primera promoció d'habitatges de promoció pública del nostre poble. Va ser un sorteig especial. Les cares d'expectació abans de saber si es tindria sort o no. La il·lusió dels joves per saber sí la seva bola seria la que sortiria en els primers llocs. Els pares i mares que acompanyaven els fills o filles. Les parelles respectives.

I és que, ahir, quan vam acabar el sorteig, desprès de les llàgrimes d'emoció, les abraçades i els petons dels que van obtenir habitatge i la lògica decepció dels que es van quedar a les portes, vam reunir-nos amb els regidors que m'acompanyen al govern.

Els hi vaig intentar transmetre la sensació que tenia en aquell moment. I vaig recordar el difícil que ha estat tot el camí recorregut fins ahir. El planejament, la construcció de la urbanització, el nou CEIP, el concurs per cedir el terreny,... tantes i tantes hores i moments de feina que veus, que finalment, valen tant i tant la pena. I que millor recompensa que veure que les coses avançen i es fan bé. Només un exemple, la filla del meu bon amic Eduard, que ha estat vuit anys regidor al meu costat, va quedar de la meitat cap avall de la llista de reserva. Aquest detall demostra que les coses es fan ben fetes. On tothom té les mateixes oportunitats. On no hi ha favoritisme.


Aquest vespre del divendres 16 de gener del 2009, el guardaré en el record com un dels dies més entranyables dels darrers anys.

Moltes felicitats als escollits. El Toni, La Paula, el Jordi i el Pepe en els menors de 35 anys. 2 de la Papiola i 2 de Bonaterra. i a la Maria Angels, la Puri i el Roger, tots tres majors de 35 anys i del mateix poble d'Albinyana.

quim

diumenge, 11 de gener del 2009

FORANI TEATRE: LA NOSTRA COMPANYIA

A Albinyana tenim una jove companyia de teatre "Forani Teatre" que vol amb un treball rigorós guanyar-se la confiança del públic teatral de les nostres comarques. El formen l'Enric Rovira i l'Arnau Colom. Un vendrellenc i un cambrilenc que han trobat a la granja del "Pepu" el seu espai per preparar muntatges i fer anar la imaginació.

Han actuat diverses vegades al poble i els auguro un bon futur. Han passat pels festivals de titelles de L'Alt Camp (Guant) i també a Reus. Han actuat també a les Terres de l'Ebre. I també se'ls va poder veure pels carrers del Vendrell durant la passada fira de Santa Teresa.

Aquest estiu animaran les nostres festes majors. Gent de casa per les festes de casa.

quim

FULL CONJUNT DE LA PARRÒQUIA




Aquest cap de setmana he repassat el full informatiu que mensualment fa arribar a les llars albinyanenques la Parròquia.
Aquest mes presenta la novetat de juntar en el mateix full les activitats que es fan a Albinyana i a Les Peces. Te lógica compartir les propostes perquè moltes activitats són coincidents.

Aquest senzill acte, que es fer un full informatiu conjunt, em sembla un pas molt positiu. És sinónim de sumar, d'ajuntar esforços, d'unir.

I així es construeixen les comunitats. També les religioses.

quim

dimecres, 7 de gener del 2009

ELS REIS D'ENGUANY HAN ESTAT EXCEPCIONALS


En la meva condició de batlle hi ha moltes activitats al llarg de l'any que hi he de ser-hi per raó del meu càrrec institucional. Una de les que més m'agrada és rebre Els Reis. Pel que significa de tradició.


La cara d'il·lusió dels nens i nenes és una imatge que et reconforta en un mòn massa fred i inconsistent. Enguany als tres llocs del municipi hi ha hagut una gentada. Tant al Centre Cívic de Bonaterra com a les Peces i a Albinyana han estat centenars les persones que han seguit l'arribada de Ses Majestats.


I he vist l'arribada a tots els indrets. Hi ha tres moments que sempre em commouen. L'arribada a Bonaterra per la pujada del carrer Teide amb un petit castell de foc de fons. L'entrada a Les Peces amb la gent encenent els fanalets i el passeig a peu dels Reis des de l'església d'Albinyana fins a la Societat.


Són segons carregats de simbolisme, tradició i sentiment.