divendres, 23 de gener del 2009

UN ALBINYANENC ACADÈMIC D'HONOR DEL CINEMA CATALÀ


Albinyana va ser present dilluns passat a la primera festa que va organitzar l’Academia del Cinema Català, el lliurament de premis Gaudi que va retrasmetre en directe TV3.

Entre els escollits com a acadèmics d’honor hi ha Angel Santacreu Canut, que fa uns anys ha fixat la seva residencia al nucli de la Papiola . Santacreu, ara jubilat, ha treballat molts anys en laboratoris de cinema fent la feina d’etalonatge, que és el procés de correcció de la intensitat del color de cada pla d’una pel·lícula per a donar continuïtat visual al conjunt o per aconseguir un efecte visual determinat.

En aquest primer any, Angel Santacreu comparteix aquest honor de l’Academia al costat del director Jaime Camino, que va rebre el primer premi Gaudí d’Honor, de l’impulsor de l’Escoa de Barcelona de Cinema Josep Maria Nunes, el director Manel Estebal i l’actriu Julieta Serrano. (a la foto es veuen tots aquests acadèmics)
La feina de Santacreu també va ser reconeguda a Madrid, l’any passat quan va rebre el reconeixement en la VIII semana del Cine Iberoamericà.

Cónec l'Àngel de fa uns quants anys. Hem comentat diferents aspectes del municipi, de la política, de la societat actual i del món del cinema -La seva gran passió- I del seu ofici: etalonador.

Cada vegada que ha rebut un guardó m'ho ha fet saber. Li agraeixo. I el felicito ben sincerament. A Albinyana com a tot arreu, el millor que tenim són els ciutadans. I un d'ells´, és l'Àngel.

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

Albinyana deixa emprempta vagi on vagi.