diumenge, 19 d’abril del 2009

30 anys d'arribada de la democracia a l'Ajuntament


Ara fa 30 anys, el dia 3 d'abril de l'any 1979, es van celebrar les primeres eleccions democràtiques per escollir qui havia de dirigir els ajuntaments.


A Albinyana a aquelles primeres eleccions hi va haver una sola llista independent. La va encapçalar Jaume Arans, que va ser escollit alcalde. A partir de la segona legislatura ja es van presentar els partits polítics i el PSC va guanyar les eleccions. Més endavant, el 1987 Antoni Mellado amb CiU i IMA (Independents pel Municipi d'Albinyana) va estar al capdavant de l'Ajuntament. i CiU des de 1999 fins ara ha anat dirigint els destins del municipi.


Avui vull retre un petit homenatge des d'aquest blog a tots els homes i dones (en especial a l'Adela Navarro que va ser la primera dona de la història local en esdevenir regidora) que han dedicat part del seu temps a l'Ajuntament, bé sigui al govern o a l'oposició. Ho ha fent sempre amb dignitat i cercant, cadascú, des del seu punt de vista el millor pel municipi.


I en aquest record no em puc oblidar dels que ja no ens acompanyen: el Joan Casellas i el Tomàs Lahoz.

I també vull deixar constància d'un agraïment, més personal, a tots i totes les que m'han acompanyat en aquests anys a la vida local. Al Tomàs (+), a l'Adela, al Salvador Vidal , al Jordi Beti , a la Marifé, al Paco, al Pedro, al Eduard, a l'Esther, a la Silvia, a la Maria Robles, i als que han format part de totes les candidatures.

Gràcies per tot el camí fet i pel que estic segur farem.

Per demostrar l'evolució només ens hem de fixar en una dada que marca com ha canviat el municipi.

La població de l'any 1979 era de 579 habitants. Avui superem les 2.300 persones empadronades.

Més d'un 295% d'augment en aquest temps.


quim

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

La veritat que ser polític en un poble crec que no és gens fàcil i hi ha gent que s'ho ha currat. Cada dia els polítics s'ho monten millor, pero abnas no era gens fàcil.