dimarts, 6 d’agost del 2013

EL SOPAR DEL "COCHINILLO"

Acabem de deixar enrere la Festa  Major de Bonaterra 2. La que enceta l’agost festiu al municipi albinyanenc.
Com cada any, la voluntat d’una comissió organitzadora ha permès  poder viure uns bons dies de diversió.  I és que una festa  carregada de propostes pròpies, que la gent del lloc s’ha fet seves.. Des d’actuacions de djs de la pròpia urbanització, o dels bons músics l’Agustín i el Santi, que formen  Evolution, , fins als tradicionals campionats de dòmino patrocinat pel Bar Córdoba o el torneig de a petanca dirigida pel Sebastian, o les tardes dedicades als més petits, amb inflables, pallassos o escuma per refrescar...
De tot els actes, n’hi ha un que ha arrelat de manera singular. “el sopar del cochinillo”, que centenars de persones cada diumenge de festa major mengen sota les estrelles acompanyat per la tradicional sangria que preparen la bona gent de la barra, amb el Felipe al capdavant.  Un sopar que va començar quan un veí va proposar, dins els actes de la festa,  una rifa de “dos Jamones i dos paletillas”.  El afortunat guanyador, el Sepúlveda- que amb els anys ha passat a ser un dels cuiners principal del plat junt amb el Pepe Navarrro, va tenir la sorpresa que els dos pernils i les dues espatlles formaven part d’un  porc petitet que era exactament el premi.
L’endemà del sorteig,  va ser cuinat i menjat pels veïns del guanyador. I va ser tant l’impacte de la simpàtica trobada, que ha esdevingut un dels actes centrals de la festa.
Ara ens esperen les festes de la Papiola, Bonaterra I durant la segona quinzena  de mes la festa grossa dels dos nuclis antics, Albinyana i les Peces.