dimarts, 8 de juny del 2010

ENDEUTAMENT RAONABLE



Les dades d'endeutament dels municipis del Baix Penedès han estat notícia les darreres setmanes. En ella es constata el nivell d'endeutament per municipi i per habitant en relació al padró de cada municipi el primer de gener d'enguany.

La relació és aclaridora. La zona costanera és la més endeutada. I dels municipis de l'interior hi ha diferències importants. Des de Bonastre que no ha demanat cap crèdit fins a Santa Oliva que té una deuta de més de 4 milions d'euros.

A nivell comparatiu, el nostre municipi amb 441 euros/habitant és troba en una posició tranquil·la, força per sota de la mitjana comarcal, amb un deute/habitant de 441 €. Estem lluny de tots els municipis amb alcaldia socialista de la comarca: Calafell amb 1868 €/habitant, Cunit amb 1754 €, Santa Oliva amb 1.297 € i el Montmell amb 565 €/habitant. També el Vendrell, L'Arboç, La Bisbal i Masllorenç es troben per sobre del nostre municipi.

L'endeutament municipal és conseqüència de l'acció feta per tal de disposar d'equipaments públics i instal·lacions. Per fer front a les aportacions municipals, que complementen les subvencions i ajuts obtinguts, s'ha optat per aportacions via crèdit.

La prudència en la gestió feta fins avui, ens ha de permetre disposar d'un marge d'actuació que no esdevindrà una càrrega excessiva pel futur.