diumenge, 12 de desembre del 2010

VIVINT PLEGATS EL MIL·LENARI


Aquest passat mes de novembre han estat moltes les activitats portades a terme arreu del municipi, dins els actes del mil·lenari del primer document escrit on hi apareix el nom del poble.
Personalment he viscut intensament bona part del programa preparat. I destacaria molts alguns instants. Per exemple, la xerrada sobre com era la vida fa mil anys que ens va oferir el professor universitari, Valentí Gual, o la recreació teatral del primer document a càrrec de Forani Teatre. També m'ho vaig passar molt bé en la fira d'artesania, en l'encesa del Nyctalus o en la recuperació del vell rellotge del campanar.

Encara queden algunes activitats, que es faran bàsicament a l'entorn de la Diada de Sant Jordi. L'estrena d'una sardana composada per Josep Maria Guitart, o la publicació d'un llibre de fotografies de l'ara i l'ahir del nostre entorn seran alguns dels darrers actes.


Aprofito per posar en valor la bona feina feta per les entitats. Des de la llar d'infants fins a les de gent gran de les Peces o de Bonaterra passant pel joves i les dues societats culturals locals. Precisament, les dues llars han acollit les dues darrers exposicions: A les Peces una sobre antigüitats que va ser molt concorreguda i que tothom va comentar favorablement, i a Bonaterra on es va estrenar l¡exposició sobre els mil anys, que aquest proper Nadal es podrà veure a les Peces i a Albinyana. L'Anna Maria, el Josep, el Felipe, el Sepu, son exemples d'implicació. A ells i a tots els seus membres de junta, moltíssimes gràcies.

Avui diumenge, la Bisbal del Penedès ha iniciat els actes del seu mil·lenari, Roda de Barà també ha celebrat en les darreres setmanes el seu. Tots volem recordar els origens. I a la vegada, aprofitar el llegat per projectar-nos cap al futur. Un futur que no està escrit i que està ple de reptes i incerteses.