divendres, 31 de desembre del 2010

ADÉU AL 10, BENVINGUT L'11.


A poques hores de deixar enrera el 2010 aprofito per fer un repàs dels fets a nivell local que han esdevingut el darrer any.

El mil·lenari del primer document escrit del nostre poble ha estat l'eix central de bona part de l'activitat cultural d'aquest any que acabem. I d'entre els fets més destacats destaco la recuperació del Ball Parlat de Sant Bartomeu, la Trobada de Cristians, els actes del 10 del 10 del 10 i la celebració del 28 de novembre, que va coincidir amb la Fira d'Artesania i les eleccions catalanes que van donar la victòria a Artur Mas.

A nivell municipal s'ha fet una gestió acurada dels recursos conscients de la dificultat econòmica on estem immersos. Congelant els impostos i no gravant les migrades económies familiars. Fets destacats de l'any on hem implantat la comunicació municipal via correu elèctronic han estat l'entrada en servei de la recollida sel·lectiva de la fracció orgànica, la instal·lació de parcs de salut, la millora de la xarxa d'aigua o el lliurament de les claus de la primera promoció d'habitages socials de promoció pública, o la millora de camins o els passos elevats.

Tenim la xacra de l'atur que hem intentat mitigar amb la contractació de persones sense feina amb plans d'ocupació i demanant que les empreses que fan treballs al municipi incorporin personal local. En aquest camí haurem de treballar encara més en els propers temps.

A nivell associatiu, enguany hi ha hagut molt de dinamisme. Des de la consolidació de totes les activitats que ha impulsat l'Associació Juvenil el Refugi, sense oblidar la bona feina de la Societat d'Albinyana i l'Agrupació Recreativa de Les Peces. O la tasca constant de les entitats de gent gran.

Aquest darrer any ha estat el de la consolidació de la nostra escola com a escola inclusiva. Tenim un nou equip directiu compromés i lluitador.

Com cada any els bons moments es combinen amb els de dolor per la pèrdua de persones volgudes. Entre elles hem dit adéu a la persona de més edat, la Manuela Díaz, que camí dels 102 anys ens va deixar.

I fets rellevants també ha estat el canvi de mossén. El comiat a Mossèn Ignasi Cabré va ser un cop dur per la seva implicació en totes les activitats i la seva capacitat d'engrescament. Ara ens anem acostumant al tarannà afable de Mossèn Manuel Pascual.
O els canvis de cafeter a la Societat o la pantalla gegant a la Societat de Les Peces, o el vi ecològic que es fa a les bodegues Sanctó a les Peces..

A nivell personal cadascú ha passat l'any amb una motxilla particular carregada de fets diversos, singulars i intransferibles.

Cara al 2011 només demano que tinguem tot i totes molta salut per acabar-lo, més feina i menys atur i una bona convivència cívica entre tots.
Així doncs, adéu al 10. Benvingut l'11!!!

1 comentari:

Unknown ha dit...

un any dóna per molt, i quan parles d'un poble la llista del balanç podria ser immensa.
a nivell molt personal, en la meva llista puc incloure l'orgull i la satisfacció d'haver treballat amb tot el poble d'albinyana. tb he gaudit de molts dels actes del mil·lenari amb la vostra companyia. m'he sentit molt ben acollida per tots vosaltres i us ho agraeixo.
esteu apuntats en la meva la llista de coses extraordinàries. muaaaaaaaaaa