dimecres, 23 de novembre de 2011

ALBINYANA: EN UN ANY, TRIPLET CONVERGENTDiumenge passat vam tornar a votar. En aquest cas a les Corts Generals. Eren unes eleccions complicades per CiU. Sempre ho han estat. I a Albiyana tot i la victòria clara de fa un any a les del Parlament de Catalunya i la repassada espectacular de les municipals del mes de maig, s'esperava amb incertesa aquesta convocatòria.

I és que feia molts anys que no es guanyaven les eleccions espanyoles. La Història és molt clara. El PSC ha guanyat les eleccions del 1977, 1979, 1982, 1996, i les dues darreres del 2004 i 2008. CiU també havia guanyat les del 1986, 1989, 1993 i les del 2000. Feia doncs 11 anys que no es guanyaven una eleccions al Congrés dels Diputats.

I ves per on que diumenge, gràcies a 396 vots, es van tornar a guanyar. Amb un resultat que és el millor en quan a vots absoluts obtingut mai per CiU en unes eleccions espanyoles al municipi d'Albinyana. Vam obtenir un 32 % dels vots, un percentatge per damunt del que va rebre Convergènia a nivell de Catalunya.

Em sento especialment orgullós del meu poble. A tots i a totes moltes gràcies per la confiança. A nivell personal, a l'equip local i també al President Mas, a Duran LLeida i a nivell del territori al bon amic, Jordi Jané. Gràcies al Jordi ara podem veure com es construeix una sala polivalent al pati de l'antiga escola d'Albinyana. Va ser ell qui va introduir l'esmena als pressupostos d'eguany de l'Estat per rebre l'ajut econòmic per fer aquest equipament.

En aquestes eleccions, tal i com vaig poder fer en les de Catalunya, he estat el cap de campanya a nivell provincial. I la veritat és que en ambues convocatòries aquesta feina ha esdevingut una experiència espectacular. Tothom motivat i movilitzat. Amb un resultat al final calcat: clara victòria davant del PSC i amb més de 100 mil vots en cada elecció. Poder viure des de dins una campanya, dirigir-la i estar al costat de persones tant íntegres i políticament preparadíssimes com el Josep Poblet o el Jordi Jané ha estat, a nivell personal, més un premi que una feixuga càrrega.

Ara a pencar. Fent propostes i intentar fer entendre al PP la necessitat de tenir consideració cap a aquestes terres catalanes.

Portem tres eleccions en un any. Amb tres victòries convergents consecutives. Ara toca descansar, pel que fa a votacions, però no abaixar la guardia en la defensa del poble i de la nostra identitat.