dilluns, 20 de febrer de 2012

BONICA FESTA DELS TRES TOMBS A LES PECES
Les Peces va acollir ahir una nova edició de la festa dels Tres Tombs. Aquest any era l’onzena edició d’aquesta celebració en aquest nucli de població del municipi d’Albinyana. El fet de coincidir amb la festa de Carnaval i també la reducció d’aportació municipal a la festa feia preveure que hi podria haver una baixa participació.Però no va ser així.

La bona feina del Joan Casellas, el Magí Mateu, els Jaumes, les seves mullers i les mans amigues que sempre hi són van fer que al final, al contrari del que podiem pensa inicialment, la festa va sortir rodona. Trenta-vuit carros de pagès i carruatges de passeig i una cinquantena de cavalls de sella els que van passejar pels carrers de les Peces. Anaven encapçalats per l’abanderat, el carro amb el Sant Antoni i el carro dels tortells. Una demostració de la consolidació d’aquesta festa dins el calendari dels Tres Tombs de Catalunya.

El recorregut pel cas antic del nucli va arribar fins a l’església del Sagrat Cor on, aquest any, mossèn Manuel Pascual , va fer la benedicció dels animals.

Els participants a la festa eren de diferents poblacions veïnes com la Bisbal, Llorenç, Banyeres, Santa Oliva, El Vendrell o Calafell. A part d’altres localitats més llunyanes com Sant Llorenç d’Hortons, Vilanova i la Geltrú o Ivars d’Urgell. Entre els cavalls de sella va destacar la gran participació del Centre Hípic de Bonastre

Enguany hem vist com, amb voluntat i ganes, les coses surten. Aprofito per destacar la feina feta per l’organització per adaptar-se als nous temps i donar les gràcies a tots els particIpiants i a tot el públic que ens ha acompanyat, malgrat la competència de les rues matinals del Carnaval, que han vingut gràcies a l’acollida, organtizació i caliu que troben al nostre municipi.