diumenge, 1 d’abril del 2012

LA NOSTRA PASSIÓ ÉS LA VOSTRA


Cada vespre de la vigília del Diumenge de Rams i la tarda del mateix diumenge els tinc ocupats des de fa més de vint anys, participo fent el paper de Ponç Pilat en la representació teatralitzada de la Passió, mort i ressurecció de Jesús. Ho fain en el marc de de “Pàgines de Passió” a l’església de Sant Bartomeu d’Albinyana. L’obra combina l’actuació dels actors amb comentadors situats entre el públic i la presència d’un cor i un acompanyament musical en directe.

Que ens ha motivat a una bona part dels veïnat albinyanenc, des d’aquell ja llunyà 1990, a fer cada any la nostra Passió? Ben segur que cadascún de nosaltres té el seu còctel de motius per prendre-hi part: el sentit religiós, participar en un projecte col·lectiu o un compromís personal amb el nostre poble.

Potser el secret del vigor d’aquest consolidada tradició l’hem de buscar en el missatge que traspuen el text que va escriure mossèn Jordi Figueras, actual rector de la Pàrroquia de Sant Joan Baptista de Tarragona, i que ens va deixar de la seva dilatada estada entre nosaltres com si fós un regal per als sentits.

Allí hi trobem reflexions que són ben actuals, que no envelleixen amb el pas del temps. Que rebroten cada any i perduren més enllà de l’estona que es passa als bancs de l’església. Són sentiments profunds per viure de manera personal i intrasferible.

Aixó fa que la nostra Passió sigui ben vostra. La fem amb totes les ganes, il·lusió i dignitat. Es sobria i suggerent. Veniu i tasteu-la. Us agradarà!!!