divendres, 23 de maig de 2014

Som EuropaDiumenge hi ha eleccions al Parlament Europeu. He tingut el plaer d'acompanyar a l'amic Jordi Agràs i a la jove Estefania Serrano al llarg de la campanya. Ells són  els candidats de la demarcació de Tarragona a aquestes eleccions. 
Acompanyen aRamon Tremosa, el cap de llista de CiU  un diputat que al llarg  5 anys ha treballat de valent al Parlament, fins el punt que ha presentat ell sol més iniciatives que tots els diputats del PP junts o que tots els del PSOE.
El meu vot es fàcil d'endevinar cap on anirà. Aquí hi ha unes quantes raons del perquè. 
10 RAONS A FAVOR DE GUANYAR-NOS EUROPA

1)   LA CONSTRUCCIÓ DEL CORREDOR MEDITERRANI.  L’execució del Corredor del Mediterrani que ha de fer del Port de Tarragona una porta d’entrada de mercaderies d’ Àsia i d’Orient que ha de fer viable la consolidació de la ZAL (zona d’activitat logística) ubicada al terme municipal de Vila-seca.
2)   UN PREU DE L’ENERGIA COMPETITIU. Un model energètic fonamentat en l’estalvi i  l’eficiència, amb menys emissions de CO2 i impuls a les energies renovables. I amb un preu competitiu per a l’activitat productiva i per als consumidors.
3)   UNA GESTIÓ TERRITORIAL  DE L’AEROPORT. Canviarem l’actual model de gestió d’ AENA de gestió centralitzada dels aeroports per avançar cap a un model on la gestió tingui un fort component local.

4)   VALIDAR  EL SISTEMA D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA. Impulsarem el reconeixement del català com a llengua oficial a la UE i el seu ús normal al Parlament Europeu, així com la validesa del model d’immersió lingüística a les escoles catalanes.
5)   CONSOLIDAR EL MODEL TURÍSTIC. Potenciarem el nostre model turístic amb millors nivells d’infraestructures, serveis i seguretat que constituiran per a la Costa Daurada un avantatge competitiu diferencial amb la instal·lació de noves activitats turístiques.
6)   ORDENAR L’ACTIVITAT PESQUERA. Les institucions europees han donat molta importància a la pesca atlàntica en detriment de la que es fa al Mediterrani. Promourem la modificació d’aquesta orientació.
7)   UNA GESTIÓ CATALANA DELS AJUTS EUROPEUS. Per poder lluitar eficientment contra l’atur, especialment el juvenil, la pobresa i l’exclusió, treballarem per tal que la Generalitat sigui reconeguda com a única autoritat de gestió de tots els fons europeus que es destinin a Catalunya.
8)   UN MODEL CATALÀ DE  RECERCA. Cercarem el suport econòmic al model català de recerca basat en el talent, els centres d'excel·lència i les universitats de qualitat com la URV.
9)   EL FOMENT DE LA CULTURA CATALANA. Amb la implantació d’un IVA superreduït per a tots els productes culturals.
10) FEM VIABLE EL DRET A DECIDIR.  Defensarem una Europa dels ciutadans, fidel i compromesa amb les seves arrels democràtiques i que escoltarà el clam cívic i legítim dels qui volem votar com fa Escòcia.