dimecres, 31 d’agost de 2016

LA FESTA que hem passat: la FESTA que he viscut!!!En el darrer dia del mes d’agost és moment per fer balanç de com ha anat  les Festes Majors al nostre municipi. A nivell personal, he viscut un mes d’agost diferent del d’altres anys, Cadascú porta, cada any la seva motxilla particular carregada d’una determinada manera i el que sembla que cada any és igual esdevé ben diferent. I aquest agost del 2016 serà un mes que difícilment oblidaré.

En 16 dels 31 dies que té el mes, hi han hagut activitats festives repartides per alguns dels diferents nuclis de població en motiu de les festes majors. La festa ha estat viscuda gràcies a la participació de les entitats locals que han ocupat carrers, places i escenaris.  I totes les activitats -hagin estat noves o tradicionals, adreçades a petits o a joves o a persones adultes-  han tingut molt bona acollida.Ha estat un agost de canvis i de novetats. Canvis en llocs de celebració de les festes, sobretot a les Peces, on s’ha repartit amb encert la programació en diferents indrets; ,o novetats com un tobogan gegant d’aigua que va causar sensació a la Papiola,  activitats d’inflables portats a les piscines municipals i a les del Club Poliesportiu les Peces o una disco mòbil infantil.


Els  sopars de germanor, concursos de pintura ràpida, fotografia o de truites, espurnes de foc, so de xaranga, de gralles o de tenora (per cert, es va tornar a escoltar i ballar la sardana “Albinyana Mil·lenària” de Josep Maria Guitart el dissabte de  la festa major d’Albinyana), festes joves, (on destaca un Correcals organitzat pel col·lectiu juvenil de l’Agrupació Recreativa de les Peces), olor de rom a les mitges parts de les cantades d’havaneres, escuma refrescant, la “caldereta” papiolera, el sortejos, la festa blanca, la Tómbola de la Parròquia d’Albinyana, la  processó de Sant Bartomeu i sermons de festa a càrrec del sempre estimat mossèn Jordi Figueras, els castells, les sardanes, les cercaviles o els actes esportius ( campionats de petanca, de pàdel,  de natació, un concurs de bitlles o una cursa popular) han format part del menú festiu que hem viscut.

Una de les constants és la bona valoració que fan els artistes que passen pels nostres indrets que feliciten el públic pel seu respecte, atenció i participació.
Han estat dies d’emocions i somriures. Han passat pel nostre municipi l’humorista Peyu, l’animador Pep Callau, el gran músic i cantant, Joan Reig, l’encantadora veu de Neus Mar o grups que han fet molta festa i ens han fet ballar com la Banda del Coche Rojo, l’orquestra Girasol, els ballarins del Remember Disco Show, l’espectacle únic de Rufino i el seu Laser Disco Show, o el conjunts Slogan o Quartz.  

I sobretot, la participació de la gent de casa, de les entitats (La Societat d’Albinyana i l’Agrupació de les Peces) els clubs  (Poliesportiu de les Peces i l’Associació Esportiva d’Albinyana) i les diferents associacions locals ( ARA i l’Associació de Veïns de la Papiola) i els grallers “la Cresta de la Canya”, la bèstia de foc “Nyctalus Albinyanensis”, els Capgrossos d’Albinyana, el grups de sevillanes que dirigeix Jessi Corchero, les exhibicions de zumba que porta la Gema Garcia o la de Gimnàstica Esportiva  que va preparar  l’Eli Serrano o  les matinades sorolloses dels Desmanegats a les Peces.


I en aquest resum personal no em puc deixar d’agrair a  aquella gent que treballa sense fer gaire soroll però que fa tot rutlli: els regidors i regidores que no paren en tot el mes, els membres de la brigada municipal que es fan un fart de traginar cadires i muntar i desmuntar escenaris, els treballadors municipals, la gent de l’ADF i de Protecció Civil que en tot moment està disponible per ajudar en les cercaviles de foc, i un bon grapat de voluntaris que a cada indret ajuda per tal que la festa vagi bé.
A tots i totes, les meves més sinceres gràcies.


I ara, a esperar que el temps passi i que la calor retorni amb força per fer entre tots un nou i millor mes d’agost festiu. Visca la Festa Major!!!