dimarts, 20 de febrer del 2018

ENTITATS IMPRESCINDIBLES


Aquest darrera setmana s’ha viscut, arreu del municipi, una demostració de la vitalitat que tenen les entitats locals.

Darrera de moltes activitats hi ha persones anònimes que aplegades sota el paraigua d’alguna agrupació, entitat o associació dediquen moltes hores a preparar, organitzar i fer gaudir a molta gent d’un bon grapat d’actes.

Entre aquestes, vull destacar avui, la feina de l’associació Carnaval d’Albinyana, que des de fa dos anys passeja el nom del municipi en una espectacular carrossa i una lluïda comparsa que l’acompanya arreu de les rues que es fan al Baix Penedès. o de l’ Associació dels Tres Tombs que organitza la trobada anual de les Peces, i que ha convertit aquesta festa del món del cavall en una de les millors de la demarcació.

Per poder comprovar aquesta feina feta, aquest passat dissabte es va fer la rua de Carnaval de les Peces, organitzada per l’Agrupació Recreativa: una entitat creada l’any 1928 i que, actualment, està construint una nova seu social. Vam poder veure encapçalar la rua, a la bona gent del Carnaval d’Albinyana, amb les seves estudiades coreografies que no van parar de ballar en tot el recorregut. També vam gaudir de carrosses de Santa Oliva i Calafell i la pròpia de l’entitat organitzadora.
La carrossa del Carnaval d’Albinyana també va fer, ja entrat el vespre, el recorregut pels carrers de la Papiola i Bonaterra.

D’altra banda, diumenge va ser el torn de gaudir d’una nova edició dels Tres Tombs de les Peces. Aquesta ha estat la dissetena edició. Quin goig veure els cavalls de sella, els carros de pagès, els carruatges de passeig, onze ponis estirant un carro, un antic carro de transport de carn... tot gràcies a la feina d’una junta compromesa presidida pel Joan Casellas i que té entre els seus membres a gent com el Magí Mateu, que encara en recuperació d’un accident, va ser un any més l’speaker de la festa.

Un altre exemple d’entitat activa aquesta darrera setmana, ha estat la Societat d’Albinyana que acollia en motiu del carnaval, el tradicional dinar d’homes del dimarts i el sopar de dones del vespre del dilluns.

I una darrera mostra de compromís l’ha donat l’escola Joan Perucho i la seva dinàmica AMPA, que no van voler deixar de celebrar el dia internacional del càncer infantil el passat 15 de febrer, amb una xocolatada solidària a benefici de l’hospital maternoinfantil de Sant Joan de Déu.

Totes aquestes entitats són eines imprescindibles per guanyar cohesió social, generar cultura, festa i solidaritat. Que així segueixin per molts anys.