dissabte, 31 de desembre de 2011

ADÉU A L' ONZE. HOLA AL DOTZE.


Quan el rellotge enfila les darreres hores del 2011, valoro de manera sintètica el que ha estat aquest any que ens deixa.

Ha tingut moments de felicitat i de tristor, d'aventura i de placidesa, de neguits i de relax, de debats intensos i de retallades.

A nivell personal, a la nit de la cavalcada de Reis amb la trucada del President Artur Mas en la que m'anunciava la seva confiança per fer de Delegat del Govern a Tarragona, em va marcar com seria el meu 2011: un any viscut intensament. I el passat 22 de maig, l'equip que encapçalava va renovar la confiança per tornar a dirigir Albinyana, Amb l'aval més alt rebut mai per cap formació política. Un resultat clar de 7 regidors convergents a 4 del grup d'oposició dibuixa clarament el que va escollir el poble. 839 vots per CiU davant 436 pel PSC, 86 per ERC i 30 pel PP. Confiança que es mantenir el mes de novembre amb una nova victòria a les eleccions a les Corts espanyoles.


A nivell de poble han estat molts els fets que han passat al llarg dels darrers dotze mesos. La nota més destacada, i que lamento, és la xacra de l'atur que colpeja moltes famílies. La crisi fa mal i la veus a tocar de casa. Són temps complicats i Albinyana no n'ha quedat al marge. Des de l'ajuntament s'han organitzat cursos de formació i s'han fet alguna contractació dins plans d'ocupació. Caldrà intensificar aquesta acció.

A nivell local, ha destacat l'activitat ben feta de l'associació de joves "El Refugi", que ha organitzat moltes activitats amb gran èxit de públic. Gràcies a altres entitats, hem gaudit de la fira d'artesania que es fa el darrer diumenge de novembre al casc antic albinyanenc, s`han tornat a escenificar les Pâgines de Passió i el Ball de Sant Bartomeu o bé la tradicional celebració de la Diada Nacional al cementiri vell d'Albinyana o la festa dels Tres Tombs.

A nivell sanitari, a les Peces ja es fan extraccions de sang, s'ha fet el projecte del nou consultori mèdic a Albinyana i també s'han iniciat les obres d'un nou centre de dia a la nova rambla de Les Peces. Ha començat a construir-se el nou local polivalent al costat de l'escola vella i les obres de la carretera del Vendrell a Valls ja guaiten cap al nostre municipi.

Són espurnes d'un any que acabem. Que ha passat, que ens ha ensenyat situacions dures amb rostre humà. Que ens ha demostrat que viure en comunitat també implica ser solidari.
Que el 2012 ens arribi carregat de bons moments i que les estones dolentes siguin efímeres. Es el meu desig sincer per a vosaltres i les vostres famílies.