dissabte, 15 de novembre del 2008

La mostra "FENOSA-PERUCHO", un exemple d'amistat


Aquest divendres al capvespre a la Fundació Apel·les Fenosa vam participar en la inauguració d'una exposició que narra l'amistat entre l'escultor Fenosa i el poeta i escriptor Joan Perucho.


Entranyable acte d'inauguració amb la presència de la vidua de Perucho, la Maria Lluïsa Cortés i la seva filla Sofia. La mostra recull un conjunt de fotografies fetes per Nicole Florensa de l'amistat entre les dues parelles. Hi ha també un recull de llibres dedicats de Perucho cap a l'escultor, i també podem trobar-hi el bust que Fenosa va fer de Perucho.


La comunió del paisatge viscut entre els dos artistes, el fet de compartir un determinat concepte de l'art i d'un deteminat model conceptual sobre la humanitat, la maduresa i l'atemporalitat fan que el recorregut per l'exposició sigui un perfecte viatge en el temps.


Des d'Albinyana hi trobem el regust del poble que ja no és igual que a la década dels seixanta quan l'escriptor i la seva dona van comprar la casa de Cal Groc al carrer Major del poble.


Ara l'exposició es podrà visitar al Vendrell durant el proper mes. I l'any vinent la portarem al nostre municipi. Ahir, però, una bona colla d'amics del nostre poble ja ens vam aplegar a la capital comarcal per tenir el primer tast d'aquesta iniciativa.