dimecres, 31 de desembre de 2008

ALBINYANA:UN BALANÇ DEL 2008 PROU POSITIU


Avui darrer dia de l'any he fet un repàs mentalment de com ha anat aquest 2008 al nostre municipi. I afirmo satisfet, que n'estic força content del balanç.


Aquest any ha entrat en funcionament el nou CEIP Joan Perucho. Va ser al gener quan tots els alumnes van estrenar de manera global tot el centre. Al mes de febrer, veíem el naixement d'una entitat que ha demostrat amb poc temps que porta molta empenta: el GAC. Gràcies a ells es va fer la primera xatonada al municipi.

Al mes de març va ser el que es van concedir més ajuts gratuïts pel transport col·lectiu a les persones jubilades amb rendes inferiors als 600 € mensuals. Es continua, doncs, amb una política social que té com a clar exponent una subvenció del 50% del cost dels llibres de text dels alumnes del ceip local. A l'abril vam participar de l'homenatge a l'escriptora Mercé Rodoreda i vam continuar amb el record a Joan Perucho. (on per cert, en el darrer trimestre vam poder veure una exposició al Vendrell de l'amistat entre Perucho i Apel·les Fenosa).

Al maig vam començar els treballs de millora de camins rurals. El d'Escarnosa, en la seva segona fase, i el de la Serra, que permet accedir a moltes finques rurals de manera molt planera.

El juny vam encetar el camí per un canvi de gestió en el servei d'aigües. Una professionalització que es requereix tenint en compte la població, l'arribada de l'aigua de l'Ebre, i les millores que cal efectuar a la xarxa. Just abans d'acabar l'any, per exemple, s'esta renovant la xarxa de Bonaterra I i a principis d'any es va renovar una bona part del carrer la Plaça a Les Peces.

El mes de juliol tenien una altra bona notícia local. Un grup de joves amb impuls per les tradicions i estima al poble presentaven la idea de tenir una bestia de foc pròpia, referenciada al municipi: el Nyctalus, que espero veure fet realitat aquest proper 2009.

L'agost es mes de festes majors. La d'Albinyana es recordarà com la més passada per aigua dels darrers vint-i-cinc anys. Va ploure el dia del concert de rock, el dissabte de Festa Major i el dia de les Havaneres. Sort que hi ha la Societat, i encara vam poder fer la cantada a cobert.

El Setembre va ser un mes destinat a analitzar l'impacte del Pla Territorial al nostre municipi. A l'octubre els alumnes d'una casa d'oficis van rehabilitar l'antiga casa del metge. Han canviat lavabos, han fet nova instal·lació elèctrica, han pintat...

El novembre vam veure més a prop les obres de la C-51, ja que els afectats van ser citats per tal d'acreditar la propietat de les finques. El projecte està adjudicat i es molt possible que aquest 2009 ja veiem les obres en marxa, que tenen des d'Albinyana a Valls un termini de tres anys.

I al desembre la notícia ha estat IDIADA, amb l'estrena de dues noves instal·lacions. Precisament hem demanat que s'asfalti l'anella del circuit per tal de servir de via de connexió entre els municipis de l'interior. I he acabat l'any assistint a la presentació d'un llibre de "Memòries d'Albinyana" que comprèn els darrers anys de la nostra història col·lectiva.

També sé que com a municipi patim la crisi. Ha augmentat l'atur.

Al 2008 també hem plorat per la mort de persones conegudes. Hem rigut moltes vegades.Hem gaudit amb els amics. Hem jugat... per això ilustro aquest recull amb la foto dels guanyadors del concurs de petanca local.

Aquest breu repàs hem permet acabar amb un missatge d'esperança i d'agraïment.

Esperança en trobar en el 2009 un bon grapat de bons moments personals i col·lectius, i un agraïment a tots aquells i aquelles que treballem per fer un poble més viu, més social i més humà. Sincerament, MOLTES GRÀCIES.


quim

1 comentari:

Miquel Casellas ha dit...

Jo pel que veig el poble va bé. No ens podem queixar. Tot no pot ser i aqui anem pel bon cami.