dilluns, 27 d’abril del 2009

EL SANT JORDI D'ENGUANY HA TORNAT A RECORDAR JOAN PERUCHO




Ahir a la tarda vaig participar en el lliurament de premis del concurs literari Joan Perucho. Era la 10a edició, que va guanyar en la categoria d'adults, la veïna del municipi, Núria Miró. Era la cloenda als actes de Sant Jordi d'enguany que han tingut un protagonisme especial en el record a Joan Perucho.


D'entrada, la mateixa vigilia de Sant Jordi vam presentar un llibre que recull l'amistad entre Perucho i Apel·les Fenosa. Escrit pel professor universitari Jordi Cerdà el treball repassa les sortides, les opinions i la relació entre els dos matrimonis: el de l'escriptor i el de l'escultor, el del Vendrell i Albinyana, el de la Nicole i la Maria Lluïsa amb els seus marits artistes.


A part del llibre hi ha oberta al públic una exposició d'obres de Fenosa amb llibres i escrits de Perucho a la rectoria albinyanenca. Aquesta exposició és una iniciativa de la Fundació Fenosa i ja es va poder veure el passat mes de novembre al Vendrell. Ara estarà a Albinyana fins el proper cap de setmana.


Ahir, doncs, el lliurament de premis del concurs literari - on hi van ser presents la vidua de Perucho i la seva filla Sofia- és va fer en el mateix indret de l'exposició. Un privilegi poder veure la sensibilitat de Fenosa amb els excel·lents textos de Perucho barrejats amb la il·lusió dels novells escriptors locals. La resta de guanyadors van ser Joan Guzman en categoria juvenil, Deborah Gil i Laia Casellas en categoria infantil i Ian Ternero i Maria Lorenzo en categoria aleví.


Una sincera felicitació a tots ells i un desig: que no perdin mai les ganes d'escriure.




quim

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

Hi havia contes de molt bon nivell. Enhorabona a tots els participants per fer-ho realitat.