diumenge, 17 de maig del 2009

LA ROMERIA DE MAIG: CONVIVÈNCIA DINS LA DIVERSITAT


Acabo d'arribar de Tomoví. S'ha acabat la 24ena Romeria de Maig del Baix Penedès.

Sempre aquesta Romeria s'ha fet al nostre municipi. El primer any a l'entorn de l'ermita de Sant Antoni i després al mateix indret que ara: la zona dels pous de Tomoví. Hi he anat en cada edició i per aixó conec moltissima gent dela gran majoria de "casetas".

Enguany vaig participar divendres al vespre amb el Benet Jané, a l'acte d'inauguració. I m'hi vaig quedar fins a altes hores de la matinada. Com la nit de dissabte vaig estar amb la gent de l'Associació Cultural d'Andalucia, la d'Extremadura o la de l'Associació Garcia Lorca i també en moltes altres casetes particulars.

Com es norma hem menjat i begut. El "rebujito" ens ha acompanyat com també un bon "caldo" que entra prou bé quan la humitat de la nit ens amara i ens hem escalfat al costat d'un bon foc.
Convivència entre gent diversa. Entre diferents maneres de pensar. De sentir. Ahir mateix es podien veure samarretes del Barça amb d'altres del Betis o del Sevilla. ´

D'entre els que no hi manquen cap any hi ha la caseta del Manolo Cordero, un bon amic que viu a Bonaterra I. Amb ell i la seva família cada any hi passo molt bones estones. I es que l'amistat ben entesa no coneix ni llengua ni origen.

quim