dilluns, 31 d’agost del 2009

LA POCA PRESSIÓ D'AIGUA TÉ SOLUCIÓ.

Al nucli històric del poble d'Albinyana tenim de fa un temps problemes amb la pressió d'aigua als habitatges.

Un problema diferent a la manca d'aigua, que alguns indocumentats volen fer creure a més d'un.

L'arrel del problema és diversa:

a) les canonades s'han envellit. Es van projectar per un poble molt diferent fa més de 40 anys enrera.

b) A la part sud del poble, sobretot en èpoques de verema, hi ha un consum alt que fa que le zones altes tinguin problemes.

c) Hi ha acumulació de calç, en algunes ramificacions que fa que la recuperació de la xarxa, quan es buidi sigui més lenta.

d) Hi ha domicilis individuals amb xarxes obsoletes als quals encara que els hi arribi bona pressió continuaran tenint problemes si no resolen el seu cas particular.

e) Hi ha algunes cases que tenen uns ramals en pujada, pel que fins que no s'ha recuperat la xarxa en la seva totalitat, tenen més problemes puntuals que la resta del poble.

Davant d'aixó, l'Ajuntament va encarregar, ja fa uns mesos, la redacció d' un projecte de substitució de tota la xarxa. Un projecte que es va dividir en fases, per tal de que, a mesura que s'obtinguint recursos econòmics es vagi executant.

Ara fa unes setmanes, l'Ajuntament va treure a licitació les dues primeres fases. Si hi ha algún incrèdul que encara no s`'ho vol creure només cal que miri el BOP de Tarragona núm. 133 del dia 10 de juny on veura l'anunci de la licitació per la contractació de les obres.

Actualment, més d'una dotzena d'empreses han presentat les ofertes per fer l'actuació. Una vegada analitzades les ofertes es farà l'adjudicació, i amb poques setmanes, després de que l'empresa guanyadora faci el pla de seguretat, començaran els treballs.

Paciència és el que caldrà mentre durin els treballs. Com quan fem obres a casa, sabem que la pols, els sorolls i les incomoditats són les que ens acompanyaran. Però també sabem que després dels treballs tot torna a la normalitat i desapareixen les problemàtiques antigues.



1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

L'aigua surt freda perquè no hi ha pressió i no s'activa el calentador. sort que és estiu.