dissabte, 16 de gener del 2010

EL NOU CENTRE DE DIA, ESTRELLA DEL PRESSUPOST 2010


Ja tenim pressupost aprovat a l'Ajuntament per aquest any 2010. Com sempre, amb el suport de l'equip de govern i el vot contrari de l'oposició.

Un pressupost que preveu una inversió de un milió i mig d'euros, on destaca la construccció a les Peces d'un centre de dia i un nou consultori mèdic. També hi ha la renovacíó de bona part de la xarxa d'aigua del nucli d'Albinyana, la construcció de parcs de salut, millores en enllumenat, xarxa de camins rurals, i

Enguany es continua apostant per les mesures de caire social com ho són els ajuts a tots els alumnes del CEIP Joan Perucho per a l'adquisició de llibres escolars, les bonificacions del transport, el conveni amb Càritas pel banc d'aliments, la rebaixa del 95% de l'import de la plusvàlua en la transmissió entre pares i fills -sempre que estiguin empadronats al municipi- o el servei de podologia.

En la previsió d'ingressos esperem comptar enguany amb aportacions per les expropiacions de la C-51, pels permisos d'obres de l'IDIADA, per la recaptació del 100% de l'IBI de l'autopista al seu pas pel municipi, com a mesures per poder complementar l'augment de les despeses que comportarà a partir del mes de juliol l'increment de dos punts en l'IVA.

El debat al ple va ser similar als dels darrers anys. Uns amb una visió totalment desanfocada, pessimista, sense futur i d'altres tocant de peus a terra, sent conscients de que no es fàcil el moment actual però que amb reducció de despeses, control i rigorositat es pot mirar l'esdevenidor amb dosis d'optimisme.

La poca argumentació dels que s'oposen arriben fins a l'extrem de confondre qui té la responsabilitat de l'atur que hi ha al municipi. I és que reconèixer que formes part del partit que des del govern d'Espanya té el trist rècord d'atur a Europa deu ser dur.

En fi, l'important és el treball diari, sense estridències, poc a poc i bona lletra. I anar fent realitats les millores, al ritme que es pot. De moment, tenim les intencions definides i aprovades. Ara toca fer molta feina per fer-les realitat.

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

aixo del centre de dia serà un gran que pel poble, com el bus.