dimecres, 19 de maig de 2010

EL CIVISME SALVARÀ EL PARC?


Fa unes setmanes, des de l'ajuntament s'han impulsat els treballs de remodelació de la Plaça Sant Antoni del nucli antic del nostre poble. L’actuació ha consistit en canviar tots els gronxadors i tobogans per adaptar-los a la normativa vigent. També s’ha col·locat un paviment continu de cautxu per tal d’amortir els impactes dels infants en cas de caiguda. En tot l’espai de joc, s’hi ha posat una tanca per garantir la seguretat. Tanmateix s'han substituït els fanals de la plaça per tal d’evitar la contaminació llumínica i per fomentar l’estalvi energètic.

Les obres, amb un cost de prop de trenta mil euros, han estat finançades en un 90% per dos programes de la Diputació de Tarragona, el PEIM, Pla especial d’inversions i manteniment, i també per el programa d’ajuts de parcs infantils. La resta ha estat aportació municipal.

Fins aquí tot molt bonic. Però la reflexió que em faig és: hi haurà el civisme necessari per entendre que cal conservar el que és de tothom o o bé s'imposarà la bretolada habitual que farà que d'aquí poc temps en aquest espai sembli que hi hagués passat Atila i una banda de bàrbars.
Avui vivim encerclats per massa gent que entén que l'espai públic és un lloc a destruir. Sense entendre que cada paperera, banc o fanal que pinten, cremen o esbotzen és una mostra evident que a vegades l'evolució de la nostra espècie fa el mateix camí que els crancs.

quim

1 comentari:

Miquel Casellas ha dit...

jo crec que a albinyana se salvarà a altres localitats com calafell i vendrell això dura un telediari