diumenge, 18 de juliol del 2010

CONCORREGUDA FESTA MAJOR PETITA ALBINYANECA



Ja han acabat els actes de la festa major petita d'Albinyana, en honor de la patrona, la mare de Déu del Carme. El balanç que faig és molt positiu. Ha tingut molta participació i força moments molt emotius. Felicito a la Societat pel la programació que ha previst en la present edició.

Al concert de divendres al vespre, amb el bisbalenc cor Antistiana Màskili, es va viure amb emoció l'estrena d'una sardana cantada en homenatge al mil·lenari d'Albinyana. Va agradar tant que la van haver de repetir.

Ahir dissabte vam tenir la música dels grallers locals, el tradicional Pa Beneït on cada any hi ha més participació, sardanes, els tallers de xapes, estampació i empremtes sobre el mil·lenari i una concorreguda presentació de la reedició del llibre "Noms de lloc del terme d'Albinyana" que va repassar, abans de la seva mort, l'enyorat historiador local, Manuel Bofarull. A la presentació hi van ser el president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Ramón Arnabat, i el responsable de la secció de Toponímia, Vicenç Carbonell.

Al vespre, vam suar la cansalada amb un animat ball, on va destacar -com cada any- el ball del fanalet.

Avui s'ha enllestit el programa amb una exhibició de ball i un espectacle infantil amb xocolata i coca per a tothom. Ha estat una bona entrada al calendari festiu que ens mantindrà distrets fins a la propera Diada Nacional de Catalunya.