divendres, 23 d’agost de 2013

GERMANOR A LES FESTES MAJORS

A les dues d'aquest migdia de vigília de Sant Bartomeu, el nostre patró, les campanes ens han anunciat l'arribada de la Festa Major d'Albinyana.


Tres dies d'actes diversos, molts ja ben tradicionals com el pregó, els castells, la cercavila de foc o les havaneres. I com no també hi ha ball, cursa popular, sardanes, matinades, concurs de pintura, espectacle infantil, inflables.... i per segona vegada la cercavila amb els capgrossos locals, que tornaran a donar color i animació pels carrers del poble.

La setmana vinent tancarem l'agost festiu amb tres dies de festa a les Peces.

Però abans de les festes dels nuclis antics, han passat les de la Papiola i Bonaterra.

GERMANOR A LA PAPIOLA

La d'enguany a la Papiola ha estat una de les millors festes majors dels darrers anys en aquest barri. L'Associació de Veïns de la Papiola ha treballat de valent per oferir un bon programa d'actes, que va tenir l'acceptació massiva del veïnat . Entre els aspectes a destacar trobo com a principal la cohesió dels organitzadors, les ganes i voluntat de fer una bona festa i la germanor. I un detall que ho demostra és el  primer sopar popular de la "Caldereta de Xai". 


Ben preparat per un bon cuiner, el Pepe i els seus ajudants, en aquell sopar vaig tenir l'ocasió de saludar a un veterà cantant, Emilio José, que fa quaranta anys va guanyar el festival de Benidorm amb la cançó "Soledad http://www.youtube.com/watch?v=W_bYpZr6YCM 
Resulta que a la Papiola hi viu el seu germà i va venir a passar les festes i, com no podia ser d'altra manera, va participar activament.

I el passat cap de setmana van ser les festes de Bonaterra I,

FESTA FAMILIAR A BONATERRA I

Una festa molt familiar, però que té cada any molta gent que participa de les activitats. Currada i molt currada per una comissió formada per l'Ester i el TIno. l'Anna i el Xavi i el Loren i l'Anabel, enguany han incorporat  novetats com van ser una "festa blanca" on tothom vestia aquest color,  el concurs "Tu si que vals"  o el taller on cadascú es pintava la seva samarreta.