diumenge, 8 de febrer del 2009

ALBINYANA SEU DE LA "CHAMPIONS DEL XATÓ"


Aquest matí a l'esplanada de la Cooperativa Agrícola s'ha cel·lebrat la II Xatonada popular d'Albinyana.
Ha estat una festa complerta. Amb molta participació. concretament, 13 mestres xatonaires i 37 participats en el concurs iniciació. A part una exhibició dels xatonaires infantils, prop de 40 nens i nens que van aprofitar el curs que fa pocs dies s'ha fet al Ceip Joan Perucho.


El concurs de mestres l'ha guanyat la vendrellenca Maria Carme Fernández, que va ser qui va guanyar l'any passat el primer concurs que es feia al municipi. Ha recollit un taló de 200 euros i la medalla que l'acredita com a guanyadora de la "Champions del Xató" el torneig dels campions de campions.

El nivell dels participants en la categoria d’iniciació ha estat, segons hem coincidit tots els membres que hem fet de jurat molt elevat, tant pel que fa al gust com per les acurades presentacions que han fet els concursants. En aquesta categoria s’ha proclamat mestre xatonaire Mariano Mesa, de la Pobla de Montornès i que té la seva germana residint a Les Peces, que s’ha endut un premi en metàlic de 100 euros i la medalla de rigor.

Més enllà dels premiats m'ha agradat la participació de molta gent del municipi. Les ganes de
sumar que hi posem tots: La gent del GAG, amb el Ferran Barri al capdavant, els voluntaris que a les set del matí ja eren a encendre les barbacoes, les regidores i regidors que no fallen mai, la gent de la Cooperativa o de la Societat, tots fen pinya. Tots fen poble.

2 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

La veritat és que ha anat molt bé. Llàstima del vent.

Raül Buira Subirats ha dit...

Moltes felicitats per com ha anat la xatonada. Jo no vaig poder pujar perquè tenia els 3 tombs al Vendrell però la família si que va pujar i van tornar molt contents per com havia anat tot.