dissabte, 23 de maig del 2009

EMOTIU HOMENATGE ALS ALCALDES DEL 79


Més de 200 representants del món local del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre es van aplegar dijous passat al Saló de Plens del Palau de la Diputació de Tarragona per commemorar els 30 anys d’ajuntaments democràtics i homenatjar els primers alcaldes i regidors electes. L’acte el van encapçalar el president de la Diputació, Josep Poblet; el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, i el representant de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, amb l’assistència d’exalcaldes i regidors que ocupaven el càrrec el 1979, de representants de l’àmbit local actual i de membres de les principals institucions de la demarcació de Tarragona.
He lliurat, en la meva condició de vicepresident de la Diputació, una vara d'alcalde al primer batlle de Tortosa de l'actual etapa democràtica, Vicent Beguer. Ha estat emotiu veure la satisfacció de la primera fornada d'alcaldes. Entre els quals hi ha en Jaume Arans, que aquest dijous també ha participat de la commemoració.
En aquests tres decennis han estats molts els homes i dones que han deixat hores, suor i sacrificis per tirar endavant les comunitats locals. Entre tots i totes hem fet possible "un gran canvi i una espectacular transformació dels nostres pobles, viles i ciutats" com va destacar el president Josep Poblet en el seu discurs.
Per aixó es bó fer aquest tipus de reconeixement. Per posar en valor la feina feta.
quim