dissabte, 6 d’agost del 2011

LA FESTA MAJOR: UN MOTIU PER L'AUTOESTIMA




Albinyana és més que una referència en un atles o un punt en un mapa. El nostre municipi no és una cosa immaterial o abstracta.

Tots formem part de la mateixa identitat. Som una ànima compartida pel conjunt d'homes i dones que vivim en cada carrer, plaça o masia. Un poble és complicitat entre les persones, des de la diversitat, la pluralitat i el respecte a tots i totes.
I un motiu per la trobada, per fer comunitat, cada any és la Festa Major. Ella ens porta, un motiu per l'autoestima, un orgull legítim de ser veïns i Veïnes d'un territori concret.

La festa d'anguany no s'escapa d'un escenari econòmic de dificultats. Cal transmetre un missatge de confiança. En nosaltres mateixos i en tot allò que podem ser capaços de fer.

Hem de tenir ambició contra la resignació o conformitat.

Darrera el programa de festes d'Albinyana, on també hi ha cullerades d'austeritat, hi ha moltes hores de feina anònima, moltes mans treballant.

Toca aparcar les tribulacions i els mals de cap, i gaudir de la festa. Aquest primer cap de setmana d'agost a Bonaterra II, el proper a La Papiola i Bonaterra I, a partir del 19 d'agost festa grossa a Albinyana i el darrer cap de setmana rematada final a les Peces, on cada any hi ha més i més gent que hi participa.