diumenge, 3 de juliol del 2011

FESTIU ESTIU


Ahir al vespre vaig estar a la festa del Sagrat Cor a les Peces. Es una festa que marca l'inici del calendari festiu local. Ara ja tenim a la vista, el Pa Beneït d'Albinyana d'aquí dues setmanes, per la Mare de Déu del Carme, i després els sopars de la parròquia, i cap a l'agost on, cada cap de setmana, hi haurà activitat festiva a alguns dels nuclis de població del municipi.

Fa uns dies vam comentar la necessitat de mantenir les festes majors de cada indret o bé buscar una única festa, aglutinadora de tots. Raons per mantenir o concentrar n'hi ha a dojo. Al final va prevaldre la de deixar a cada racó que faci, d'acord amb els criteris d'austeritat que toca, la seva festa.

Així tindrem a Bonaterra II, el primer cap de setmana d'agost, amb l'organització a càrrec d'una comissió de festes que any darrera any s'esforça per fer unes activitats ben lluïdes, i després arribaran les de Bonaterra I i la Papiola. Al voltant del 20 d'agost la d'Albinyana que tornarà a incoporar el Ball de Sant Bartomeu el mateix dia del patró -24 d'agost- i s'acabarà amb la de les Peces, que els últims anys ha estat la més concorreguda.

Hi haurà novetats en la programació festiva. Més actes participatius i menys despeses. La festa és retrobament i sortir als carrers i a les places. I de debó que ho necessitem.