diumenge, 28 de maig del 2017

20 ANYS DE L'ENTITAT ALBINYANENCA DE LES GRANS PERSONES

Enguany l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Albinyana celebra el seu 20è aniversari. Una entitat formada per persones sàvies que tenen valors intangibles adquirits al llarg dels anys: comprensió, paciència, serenitat i esperança.

La idea dels socis fundadors el 1997 ha arrelat i ha fet que a l'entitat s'hi hagin aplegat centenars de persones al llarg de tots aquests anys, majoritàriament de Bonaterra, tot i que hi ha socis de la resta de nuclis del municipi. A la festa d'avui de les persones fundadores hi era el Sebastián Fernández. La resta de membres que van fundar l'entitat ja no es troben entre nosaltres. Un record perenne d'agraïments a tots ells: els senyors Francisco Camacho, l'ànima dels primers anys i un president que va deixar petjada, José Campos, Juan Luquei Salvador Hernández. D'aquella empenta inicial es va veure necessària la construcció d'un centre cívic a Bonaterra que al cap de pocs anys es va ampliar per esdevenir la seu on fer la majoria de vida social de l'entitat.




És injust associar el futur als joves i el passat a la gent gran. Tant uns com els altres tenen un present que el poden viure de manera intensa. En el parlament de l'actual president, Felipe López, s'ha fet evident la seva estima cap a l'associació. El Felipe ha estat l'incansable president que ha fet en els últims anys una feinada a favor de la cohesió de l'entitat i que, amb la seva junta, ha impulsat fins avui la programació de totes les activitats.

Com és tradició, aquesta a la tarda s'ha fet un minut de silenci en homenatge a les persones que han traspassat al llarg del darrer any, i també s'han lliurat les plaques commemoratives a socis majors de 80 anys - enguany a Emma Docampo i a Paulino Alvaréz- i als guanyadors del campionat social de petanca.

He pogut adreçar, en la meva condició de responsable municipal, unes paraules a tots els presents en la xerrada col·loqui que ha precedit al berenar-sopar i al ball d'aniversari. He fet un intent de traslladar l'agraïment per la feina feta i he fet valdre el sentiment de família extensa que ha arrelat al llarg d'aquests anys.

Jubilar-se del treball no és jubilar-se de la vida. I els avis del nostre municipi ens ho han demostrat al llarg dels darrers vint anys i segur que ho seguiran fent en els pròxims temps. De tot cor, he transmès unes sinceres felicitacions a l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Albinyana: L'entitat que ha esdevingut punt de trobada de les grans persones.