dilluns, 1 de març del 2010

UN PAS MÉS CAP A UNA ESCOLA INCLUSIVA DE VERITAT

Fa unes setmanes en aquest blog hi vaig penjar un post sobre el cas d'una alumna amb necessitats especials en relació a l'assistència al menjador escolar de l'Escola Joan Perucho.

Ahir dilluns, després de que totes les parts arribessin a un acord, l'alumna ja va fer ús del menjador escolar.
Es reparteix el cost del menjar i el monitoratge a parts iguals entre la família, l'empresa que gestiona el menjador i l'ajuntament.

El Departament d'Educació, tot i reconèixer que és un tema que a nivell departamental no tenen ben resolt, no hi aportarà, en aquest curs i per aquest concepte ni un euro.

Des de l'Ajuntament d'Albinyana s'ha sol·licitat al Síndic de Greuges que intervingui per resoldre aquesta mena de problemàtiques, que no poden quedar subjectes a la bona voluntat de les parts. Convé un protocol d'actuació que permeti saber que fer en qualsevol centre escolar català on hi hagi un cas similar i una necessària implicació de totes les parts.

De moment, l'objectiu primer, que era que l'alumna anés al menjador escolar ja s'ha acomplert. Però la lluita per demanar que el govern del país entengui- no només de paraula, sinó amb fets i recursos- que una escola inclusiva ha d'abarcar tot el temps comprès des de l'entrada al matí fins a la sortida a la tarda, no ha acabat.

quim

1 comentari:

Què t'anava a dir ha dit...

molt be. enhorabona. ara falta que hi aportin els diners, pero aixo ja costara mes.-