dilluns, 9 d’agost del 2010

RECUPERACIÓ DEL BALL PARLAT DE SANT BARTOMEU



El proper dimarts 24 d'agost, festa de Sant Bartomeu, es representarà a la Plaça Major d'Albinyana, la recuperació del Ball Parlat de Sant Bartomeu.

Ha estat una iniciativa sorgida dins la programació del mil·lenari del primer document escrit on apareix el nom d'Albinyana. Ha estat impulsada des de la Societat. Serveix també com un homenatge a Manuel Bofarull, que junt amb el Salvador Arroyo, van recuperar el text del ball.

Aquests darrers dies sovintejen els assajos. Ja es prepara el vestuari. La música en directe la posen els grallers locals, els passos del ball els ha dirigit l'Amadeu Benach de Banyeres, la direcció la porta la Sílvia Basseda, hi ha àngels, dimoni, cor, botxins, capità, ministre, sacerdot... i òbviament, Sant Bartomeu, que es interpretat pel David Nin.

Cada dia creix entre els participants les ganes de fer-ho molt bé. Es una bona manera de fer cultura. De reivindicar els origens. De fer poble.

Us recomano les representacions a Albinyana a la Plaça Major, el vespre del dimarts 24 i dos dies més tard, el dijous 26 a les Peces. L'entrada és gratuïta.

Estic convençut que us agradarà.

quim