divendres, 20 de maig del 2011

GENT DE FIAR: FRANCISCO (PACO) COHARD ORDOÑEZ


Tanca les presentacions de la llista que encapçalo amb el Francisco Cohard Ordóñez, popularment conegut com el Paco.

Va néixer a Jaén. Viu a les Peces, on es va comprar una casa l’any 1976. Té 66 anys. Està casat, es pare de tres fills i avi d’un nét i quatre nétes. Va treballar durant 38 anys en una empresa de coberteria.

La primera imatge del Paco que recordo era de veure'l amb els amics al Bar Santa Anna de les Peces, (el bar de l'Adela) fa molts i molts anys. Eren èpoques on encara no vivia de manera permanent a les Peces. Llavors, jo era jovenet i el Paco, com realment he pogut constatar després, em semblava una persona educada, amable i seriosa. Escoltava les seves converses i em causava admiració la seva sensatesa.

El Paco i l'Adela han estat veïns des del primer dia. I l'Adela va ser tinent d'alcalde en la meva primera legislatura com alcalde. Quan va plegar de regidora, per ocupar el seu lloc, em va proposar entra en contacte amb el seu veí. Li estaré sempre agraït per aquesta recomanació.

Del Paco no puc més que parlar-ne bé. Atent a les demandes dels veïns, proper, resolutiu, centrat. Tot un luxe tenir-lo com a company d'equip.

La seva prioritat és la família, que a vegades abandona una miqueta, per la seva voluntat de servir. Orgullós dels seus fills, de la seva jove i dels seus néts. Es nota, quan parla d'ells, que se'ls estima amb bogeria.

El Paco és l'experiència. Ha estat els darrers vuit anys primer tinent d'alcalde. Una garantia tenir-lo al costat. Un home que toca de peus a terra i que és fiable al cent per cent.

Francisco Cohard, l'home que dona i genera confiança.