diumenge, 17 de maig del 2015

JUNTS, MÉS LLUNY: PILARS PER PODER FER BONA FEINA

En els llocs capdavanters de la llista hi ha un duet que són el clar exemple  de servei, dedicació i compromís: Paco Cohard en el segon lloc  i  Marifé Merchán en el tercer. 
Són dues persones imprescindibles en els equips de govern dels darrers anys a Albinyana. Són de caràcter molt diferent i tenen maneres de fer diverses. Però, totes dues tenen clar que la prioritat és el poble,  el projecte col·lectiu i el treball en equip. 

El Paco nascut a Jaén,  té 70 anys. La  Marifé va veure la llum  fa 47 anys a Villagarcía de la Torre(Badajoz) Ell ha gestionat el dia a dia del carrer amb la brigada i el seguiment de les obres. Ella ha coordinat els temes de salut, gent gran, seguretat i governació. El Paco viu a les Peces on va comprar una casa l'any 1976. La Marifé al Molí del Blanquillo des de fa 23 anys.

Casat amb la Marga, tenen dos fills i una filla i cinc néts. El Paco és soci de la Societat d'Avis Les Peces-Albinyana. La seva prioritat és la família i es feliç quan es rodeja dels seus, El seu caràcter és afable, empàtic i de conversa fàcil amb tothom. Atent les demandes del veïnat amb proximitat i resolució.

Fa uns mesos, alguns es pensaven que el Paco passaria a la reserva. Doncs, no. Li vaig demanar seguir  perquè  l'experiència és necessària sempre. I perquè el seu coneixement del municipi no es pot desaprofitar. Com que la salut l'acompanya no va trigar a confirmar la continuïtat en l'equip. Té el meu agraïment i confiança per la renovació del compromís i per  la bona feina que ha fet i per la que farà.



La Marifé és una dona carregada de recursos. Polivalent, és un exemple de versatilitat en diferents camps. Té visió estratègica de cap on ha d'anar el municipi. De tracte fàcil, parla clar i sense embuts.

Professionalment treballa com a tècnica responsable la Unitat de Programacions Culturals de la Diputació de Tarragona i és consellera comarcal del Baix Penedès.  Participa en activitats de caràcter social com la Lliga Contra el Càncer o els Donants de Sang de la comarca o de voluntària del Gran Recapte d'Aliments.

De  tarannà obert, és inesgotable la seva capacitat de treball. Aquest és el seu millor actiu. Fa quatre anys vaig escriure d'ella una valoració que avui també serveix, perquè té conviccions fortes i tossuderia a aconseguir allò que es proposa . "No enganya ni falla mai. En tot moment a punt. I això, en els temps que vivim, es una garantia. El seu valor és la coherència. Li agrada treballar en equip i en xarxa. Aprofito per donar-li unes sinceres moltes gràcies per la feinada feta i per la que, espero, farà."  
.  

Amb ells, i la resta de components de la llista volem anar Junts, més lluny!!

 
FEINA FETA: 

La millora de la C-51 al pas pel municipi d'Albinyana ha estat espectacular. D'entrada, el més positiu va ser canviar el projecte que havia previst la Generalitat en època del govern tripartit, que comportava que l'accés a les Peces es feia a través d'un pont a l'alçada del polígon industrial que creuava la carretera i arribava fins a Cal Cuat. També s'obligava a tot el trànsit de les Masies a anar fins a la rotonda del límit de la Bisbal. El projecte era un autèntic disbarat que ha pogut, afortunadament, ser modificat.
Ara, les Peces, Bonaterra i la Papiola han vist com es milloraven les entrades i sortides, augmentant el grau de seguretat. També s'han fet actuacions en els laterals de la via, entre la rotonda d'Albinyana i l'entrada de la Papiola.